alarmer.asp

Alarm systemer

Vi har for nyligt haft et forsøg på indbrud i vores hus, og det har selvfølgelig sat nogle tanker i gang.

Vi er helt sikre på at når vi kommer hjem, skal der låse på alle vinduer og døre. De indvendige vridere på hoveddør og bryggersdør erstattes af nøglelåse. Terrassedøre og vinduer forsynes med låsbare håndtag. Alle naturligvis med samme nøgle. Herved kan evt ubudne gæster ikke komme ud af huset på andre måder end de kom ind, og det er frustrerende for dem :-)

Vi tænker selvfølgelig også på at installere alarm i huset, og har derfor brugt et par dage på at undersøge mulighederne.

Det meste jeg har fundet er trådløst, og det ser ud til at være svært at finde noget med ledninger.
Det er selvfølgelig rigtig smart med trådløs, så man, som de fleste forhandlere skriver, ' undgår de grimme ledninger'
Derfor er de fleste anlæg trådløse og har hidtil brugt frekvensen 433Mhz, men i dag reklamerer flere med anlæg der bruger den nye 'standard' 868MHz, som de mener er meget bedre.
Den 'nye standard bruger den dobbelte frekvens. Det er måske derfor de dobbelt så dyre.(-:
Priserne på alarmsystemer ser ud til at være proportionalt med folks frygt for indbrud.

Ifølge EU er 868-869Mhz båndet delt op til flere ting, hvor alarmer kun er: 868.600 - 868.700, 869.250 - 869.300, 869.650 - 869.700 og 869.200 - 869.250

Derudover er der flere andre restriktioner, bl a. sendeeffektem som skal være <10mW effekt (869.650 -869.700 < 25mW).
Ved henvendelse til flere af de firmaer der sælger alarmer, er det helt åbenlyst at de intet kender til dette, lige som jeg har svært at få svar på hvordan deres systemer behandler 'jamming'.
De ved heller ikke om anlæggene kører to-vejs kommunikation, og hvordan man sikrer denne kommunikation.
Derfor er det min formodning (uden at beskylde nogen) at der er tale om 'kineseranlæg' der ikke tager frekvensen så nøjagtigt. (Det er også kineserne der har en stor produktion af 'jammere', så de ved vel hvad de taler om.
(Det er måske samme fabrik).
Desuden er priserne for denne 'falske tryghed' skruet voldsomt i vejret.
Hvorfor skal et anlæg der bruger 868MHz koste det dobbelte af et anlæg der bruger 433MHz. De kan jo det samme, og forskellen er kun et krystal der er slabet anderledes!!!!!
Igen lever de højt på folfs frygt fot indbrud.
De også højt på folks estetiske sans. Forskellen mellem en sensor der er trådløs og en med ledning er en chip til kr.1,- (Max ved < 1000)
En trådløs sensor til vindue/dør koster op mod 500,- kr og en med ledning koster måske 45,- kr
Og materieleprisen er for en med ledning måske maks 10,- kr.
Men igen kan der spindes guld på brugerens frygt for indbrud.

Jeg har læst meget om det, og bl.a. fundet en artikel fra Politiken, hvor en familie havde en alarm fra G4S (Professional), og alligevel fik de stjålet for 300.000 kr.
Herefter havde de problemer med fordikringen, fordi deres alarm ikke var gået i gang?

ALLE trådløse alarmer kan 'jammes' med udstyr til 300,- kr, så hvorfor ofre 10.000,- kr på udstyr og flere tusind om året til en vagtcentral der kommer efter et par timer (i tilfældet fro Politiken næste dag) når det alligevel ikke hjælper.
Jeg har fundet utallige artikler, og hvis de er fra 'sælgere' eller personer med tilknytning til alarmcentraler, fortæller de at det ikke kan lade sig gøre. Sludder og salgsgas. Jeg har selv set at 'jamming' virker.

Hvis man er lidt snild på fingrene har jeg set at man i Danmark kan købe udstyr til 60.- kr, så man kan lave sit eget udstyr,

Et trådløst alarmsydtem er sikket ok ovet for narkomaner og andre lejlighedstyve, men når det kommer til de professionelle bander, som vi jo desværre ser flere af med de åbne grænser, er de nok forsynet med 'jammer' inden de starter på 'arbejde'. 'Jammere' er forbudt at købe og bruge i europa, men det er jeg ikke sikker på at indbrudstyve ved, eller tager så alvorligt. Det jeg foreløbigt er kommet frem til er, at det eneste der er LIDT sikkert er et anlæg med kabler og evt. fastnettelefonopkald til en selv og naboer.


Dagens foto